Cum pastram mancarea gatita intr-un frigider obisnuit

Am stat de vorba cu un health coach celebru in Romania si nu numai, care a acceptat sa impartaseasca cu noi mici trucuri privind organizarea corecta si extrem de eficienta a mancarurilor din frigider. Este important unde depozitam dar mai ales cum o facem, asta pentru ca mirosurile sa nu se imbine si alimentele preferate sa nu se altereze mai rapid decat o enunta data de expirare.

Iti doresti sa ai o organizare perfecta in frigider? Tine cont de pozitionarea alimentelor pe rafturile frigiderului sau in sertarele acestuia. Se spune ca sunt cateva grupe importante de alimente, dintre acestea amintind urmatoarele: carnea, lactatele, oualele, painea, mancarea gatita, legumele si fructele. Fiecare dintre aceste grupe necesita o abordare diferita, asta pentru ca fiecare aliment din categoriile amintite are anumite particularitati de care trebuie sa tineti cont atunci cand le depozitati in propriul frigider.

Chiar daca ai cel mai bun frigider de pe piata sau folosesti un model relativ vechi, mancarea nu va rezista daca nu o depozitezi corespunzator. Dispunerea aerului rece in frigiderele moderne se spune ca este uniforma insa acest detaliu este mai degraba un mit, tocmai din acest motiv se recomanda ca mancarea gatita, care este si cea mai predispusa contaminarii, sa fie pozitionata pe rafturile de sus.

In zona de sus, temperatura este mult mai constanta si mai scazuta, fapt care va ajuta la pastrarea mancarurilor gatite pentru un timp mai lung. Adiacent, alege sa pastrezi mancarea gatita pret de 2-3 ore la temperatura camerei imediat dupa ce ai luat-o de pe foc. Mai este necesar sa o feresti de contactul cu aerul si sa folosesti produse de ermetizare, precum capacele, foliile sau vasele compacte si etanse.

Conform studiilor, o portie de paste, supa, tocanita sau de legume fierte poate rezista aproximativ 4 zile intr-un frigider obisnuit. Un ou fiert rezista cam 7 zile, in timp ce un sandwich va rezista maxim 2 zile din momentul in care l-ai pregatit.

Totodata, fiti foarte atenti la depozitarea lactatelor si a oualelor. Nu le pozitionati pe usa frigiderului ci alegeti sa le depozitati pe rafturi. Pe usa ar trebui sa se pastreze destul de bine vinurile, sosurile, condimentele si sucurile.

Tu ce alte trucuri mai cunosti pentru a depozita alimentele intr-un frigider?

Login/Register access is temporary disabled