Cumpararea unui frigider bun pentru familie

Sunt neplacute situatiile in care copiii lasa urme pe frigider sau lasa usa deschisa? Exista o solutie pentru rezolvarea acestui tip de probleme. Sunt frigidere care sa se potriveasca cerintelor oricarei familii.

Desi dimensiunea pare a fi cel mai important factor cand vine vorba de o familie mare, acesta nu este chiar atat de relevant. Trebuie sa iei in calcul si fiabilitatea aparatului, usurinta de a utiliza si gestiona spatiul interior, precum si eficienta energetica.

Dimensiunea si capacitatea

Mai intai de toate, gandeste-te cat de multa mancare depozitezi saptamanal intr-un frigider. In principiu, volumul sau ar trebui sa fie suficient cat sa acopere cel putin toate acele alimente pe care le achizitionezi dupa o sesiune de cumparaturi.

Totusi, volumul ar trebui sa corespunda cu dimensiunea frigiderului si sa fie adecvat spatiului din bucataria ta. Astfel, esti nevoit sa alegi un model care mai intai sa se adapteze incaperii, ca mai apoi sa iti dai seama ce tip ai putea alege in asa fel incat sa ai parte de o distributie mult mai buna a volumului utilizabil.

  • 2 persoane – este suficient sa ai un model al carui volum sa fie de aproximativ 350-400 de litri; ia in considerare un model cu congelator;
  • 4 persoane – in in calcul un model de 500-600 de litri de tip french-door sau side by side;
  • 5 sau mai multe persoane – volum de cel putin 700 de litri; tipul sau are mai putina relevanta, insa recomandam ca acesta sa aiba cat mai multe compartimente si un raport intre capacitatea frigiderului si a congelatorului de 60% – 40%;

Fiecare tip de frigider are anumite caracteristici care se potrivesc unei familii, unele fiind mai avantajate decat  altele cand vine vorba de un numar mai mare de membri. Un frigider clasic cu congelatorul in partea inferioara sau superioara este alegerea multor familii mici, pe cand restul s-ar indrepta cu siguranta spre unul french door sau side by side.

 

Login/Register access is temporary disabled