De ce sunt frigiderele Smart o idee buna

Frigiderele cu acces la internet au fost modelele mai putin promovate pentru o buna perioada de timp. Cei ce au dat startul acestor tipuri de frigorifice au fost cei de la LG, care au lansat in anul 2000 un frigider care permitea inregistrarea de mesaje vocale si video pe care le puteai lasa familiei.

Inca din acel moment, magnetii lipiti pe usa frigiderului de care erau atasate biletele cu memouri au inceput sa dispara. In ciuda vanzarilor foarte slabe ale acestei game de produse, alti producatori de frigidere au continuat sa incerce. Brandul Panasonic a lansat un concept de frigider care includea un sistem ce era capabil sa iti anticipeze comportamentul. Alti producatori au abordat tehnologia Wi-Fi pentru a implementa ecrane de tip touchscreen si de a avea control asupra anumitor functii ale frigiderului.

Nu de mult timp, Samsung a facut un pas in fata, reusind sa produca un frigider care avea capabilitatea de a urmari data expirarii mancarurilor tale. Pretul sau era, ce-i drept, unul pe masura, de ordinul a catorva mii de euro.

Problema cu frigiderele inteligente este ca nu au starnit foarte mult interes deoarece sunt foarte putine aplicatii de care o persoana chiar ar avea nevoie intr-un frigider. Fie ca vrei sa accesezi internetul in mod obisnuit, ca ai nevoie de o reteta sau de o informatie, iti poti folosi telefonul pentru a face acest lucru. Poti, de asemenea, sa iti dai seama care aliment a depasit termenul de valabilitate.

Probabil ca multi nici nu stiau de aceste frigidere inteligente, desi ele sunt pe piata de foarte multi ani. Asta se datoreaza faptului ca frigiderul trebuie sa detina functii care sa vizeze in mod special pastrarea alimentelor intr-o stare proaspata.

Cu toate acestea, frigiderele de tip smart pun foarte mult accent pe economisirea energiei electrice. Mai precis, modelele standard sunt setate sa parcurga anumite etape si procese in mod neconditionat. Spre exemplu, unele dintre ele au proprietatea de a congela si decongela simultan pentru a se asigura ca exista un echilibru termic in congelator. Anumite frigidere smart alterneaza aceste doua procedee si sunt puse in functiune doar atunci cand este nevoie.

Acum investitia intr-un model de frigider smart pare ca merita daca ne orientam spre acele dispozitive pentru care nu s-au facut investitii doar intr-un panou de control modern si un afisaj electronic.

 

Noi va recomandam aceste frigidere pentru un consum energetic foarte mic raportat la capacitatea lor:

Combina frigorifica Samsung RB31FDRNDSA, 310 l, Clasa A+, Full No Frost, H 185 cm, Dispenser apa, Argintiu

Frigider LG GTF916PZPM, 596 l, Clasa A++, No Frost, H 184 cm, Argintiu

  1. Alexandru
    iunie 9, 2019 la 11:38 am

    Dupa ce 80% din articol ati spus de ce nu si le cumpara lumea sau de ce nu sunt neaparat practice, in ultima fraza concluzia este ca daca vrei ecran pe frigider e o idee buna….

Login/Register access is temporary disabled